Firmes
Col·laborador de Les Garrotxes i Alberes. Autor del llibre 'Històries de Josep Pla'
Josep
Valls

Josep Valls (Sant Feliu de Pallerols, 1944). Cursà estudis eclesiàstics al Seminari de Girona. El 1969 es casà amb Carme Busquets i es traslladaren a viure a Figueres on, durant 36 anys, treballà com a gerent del Motel Empordà. Allà hi conegué, el 1974, Josep Pla, a qui tractà assíduament. Entre altres, ha estat guardonat amb el premi Just Casero; el Carles Rahola de periodisme per un article sobre Anna Maria Dalí; el Pin i Soler de novel·la a Tarragona; el Recull de Blanes i el Marian Vayreda, d’Olot. Ha publicat 22 llibres sobre temes tan diversos com gastronomia, viatges, biografies, pintura, escultura, comerç ciutadà, entrevistes, històries del seu poble natal i de Figueres… Ha escrit centenars d’articles i columnes, i continua escrivint entrevistes i reportatges a les revistes Les Garrotxes i Alberes, i articles d’opinió a El Punt Avui. Col·labora en aquest diari  des de 1982, en va ser conseller editorial
i el primer defensor del lector. És patró de la Fundació Josep Pla, de Palafrugell.

Hemeroteca
Núm. 25

Trobades populars i religioses a santuaris i ermites

El nostre territori està farcit d’espais que des de temps molt reculats esdevenen, puntuals al calendari, l’escenari de trobades populars o religioses. En aquest número parlem, precisament, de tradicions, aplecs i romeries…uns esdeveniments que reuneixen vilatans de les contrades per celebrar i reviure costum ancestrals. En total, unes 45 pàgines del dossier que ens faran pujar a santuaris i ermites per reviure la forta devoció dels romiatges i processons, així com la platxèria que acompanya els aplecs i trobades populars des del Mont a la Salut de Sant Feliu de Pallerols, passant per Sant Mer, el Remei de Camprodon a Santa Maria de Finestres.

 

Històries de Josep ...

El Josep Pla que tracta aquest llibre, físicament ja no era l’home tot terreny que va ser al llarg de la seva vida; el corresponsal que havia passat per fondes i hotels de tot el món i que havia corregut d’un continent a l’altre enfilat a trens, petroliers, avions o automòbils de tota espècie. En aquells moments a l’escriptor, carregat d’anys i disminuït per les xacres, la companyia afable li començava a ser imprescindible i la va trobar en les persones del Motel Empordà. L’autor, Josep Valls, hi treballava i el propietari del Motel, Josep Mercader, va facilitar les coses perquè el prosista i qui per edat hauria pogut ser el seu fill iniciessin una entranyable relació.