Revistes de crosta cruixent i de pas ferm cap a l'ermita

REVISTES

JA TENIM AQUÍ ELS NOUS NÚMEROS DE ‘GAVARRES’ I ‘ALBERES’

 

Una gandula, la tovallola mig arreplegada, les ulleres de sol fixades al cap… i una revista! A l’Editorial Gavarres donem la benvinguda a la temporada estiuenca amb els nous números de les revistes Gavarres i Alberes, disponibles des del 21 de juny. Esperem que siguin bones companyes enmig de calorades o sota les ombres!


Un àpat literari d'altura

LLIBRES

‘MOTEL EMPORDÀ, ELOGI DE L’AMOR ESTABLE’ ÉS EL DOTZÈ VOLUM DE LA COL·LECCIÓ

 

El periodista i escriptor Xavier Febrés detalla la seva relació amb el Motel Empordà al llarg dels anys a través d’un dietari on celebra la continuïtat ferma de l’establiment i, per tant, la seva capacitat per mantenir-se d’actualitat tot i viure en etapes diferents. I ho fa ben acompanyat: el propietari i xef del Motel, Jaume Subirós, és l’autor del pròleg, mentre que els germans Pitu i Joan Roca signen l’epíleg.

 


El Dalí més humà

LLIBRES

‘PERIODISMES’ SUMA UN NOU VOLUM, EL TERCER, AMB ‘ELS ÚLTIMS SECRETS DE DALÍ’

 

El triangle confident format per Salvador Dalí, Marià Lorca i Josep Playà és el pal de paller d’aquest nou llibre de la col·lecció Periodismes, on l’exalcalde revela secrets i detalls de la seva relació amb el Mestre amb instants clau com l’1 de desembre de 1988: aquell dia, a la Clínica Quirón de Barcelona, l’artista crida l’alcalde a la seva habitació i li confia el secret més ben guardat…


El caliu de l'Alta Garrotxa

LLIBRES

LES HISTÒRIES DE L’ALTA GARROTXA NO PAREN D’EXPLICAR-SE

 

En Pep Vilar és un caçador d’històries. Amb la llibreta a una mà i el bolígraf a l’altra, no ha parat de trepitjar l’Alta Garrotxa, un territori ben marcat i definit, per buscar vivències, records i anècdotes. El seu estil, amè i directe, corre com ell: Històries de l’Alta Garrotxa ja ha arribat a la sisena edició, i +Històries de l’Alta Garrotxa, a la tercera.


El Dr. Antoni Beltran ensenya la llengua

LLIBRES

LA PARLA POPULAR DE LA SALUT RECOLLIDA PEL DR. ANTONI BELTRAN  

 

El llibre Ensenya’m la llengua, del doctor Antoni Beltran, vol ser una eina per recuperar un vocabulari popular i col·loquial que fins fa pocs anys era viu, explícit i natural. Un recull millorat i més elaborat que ressegueix els Països Catalans, cap amunt i cap avall, amb algunes paraules que són autèntics fòssils de la parla popular, així com amb d’altres que esdevenen un gran recull d’experiències i emocions o frases acolorides pel geni popular.


Novetats editorials
  juny 2024
El pa de tota la vida, protagonista a ‘Gavarres’
La revista Gavarres dedica 57 pàgines a reivindicar els forns i les nissagues familiars que, amb farina, aigua, llevat i una mica de sal, elaboren un dels productes bàsics de la nostra alimentació: el pa.
  juny 2024
‘Alberes’ recorda els aplecs i romeries del territori
El número 31 tindrà un dossier central de 69 pàgines que ens conviden a caminar amb devoció a través de les romeries i els aplecs fins a una ermita o un santuari del nostre territori. Es podrà trobar a les llibreries i punts de venda habituals a partir del 21 de juny. 
Actualitat
juny 2024
Presentacions estiuenques
Comencem l'estiu amb un calendari ben farcit de presentacions de llibres i revistes. Cadaqués, Argelaguer, Torroella de Montgrí, Foixà, Barcelona, Garriguella, Porqueres… Ens acompanyareu?
Articles destacats
Gavarres 45
Can Quel de Foixà
Felicitat Poch i Jaume Torrent es van dedicar en cos i ànima, durant dècades, a la fleca-restaurant i botiga del seu poble; el seu llegat encara perdura
Alberes 31
Aplecs a banda i banda
Des dels seus orígens la gent de Maçanet de Cabrenys, Albanyà i també els pobles de la rodalia han pelegrinat fins a les ermites properes
Les Garrotxes 33
«Cal Tribu vol ser un espai fèrtil, tant real com metafòric»
Nadia Beltran, Nunu Garcia, Paula Grande i Vic Moliner, quatre dels cinc membres de Cal Tribu, a Beuda.
Garona-Nogueres 07
Avets, isards i biquinis
Els orígens del turisme de masses al Pallars els marquen el termalisme i l'excursionisme. De la Pobla en avall, però, s'hi afegeix una oferta de sol i platja que atreu un nombrós públic europeu
Firmes
Lluís Serrano
Lluís Serrano (Figueres, 1975) és historiador. Membre de l’Institut de ...
Josep Vilar
Josep Vilar (Argelaguer, 1961) és enginyer tècnic i Cap dels ...
Subscriu-te al butlletí.

Apunta't al butlletí del Grup Gavarres per conèixer les últimes publicacions i la nostra actualitat editorial

"*" indicates required fields

Subscriviu-vos i
formareu part del
Club Gavarres
SUBSCRIPCIÓ
Subscriviu-vos per només 10€
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!