Històries de proximitat

REVISTES

AL QUIOSC

 

Des d’Editorial Gavarres reivindiquem una manera de viure i conviure a partir d’un treball ben concís: busquem la font, parem l’orella i escrivim la història. Un periodisme de conversa llarga i cocció lenta. Vols endinsar-te pels camins de la memòria oral?


Les nostres Narratives

LLIBRES

CONEIX ELS ONZE VOLUMS D’AQUESTA COL·LECCIÓ

 

De Quart a Shanghai. De la crònica a la novel·la. De la passejada al viatge en tren. La col·lecció ‘Narratives’ d’Editorial Gavarres ja compta amb onze llibres, unes obres que ens presenten entorns i protagonistes ben diferents.


Periodisme a foc lent

LLIBRES

LA COL·LECCIÓ ‘PERIODISMES’ CREIX AMB ‘EL TRESOR DE LA VAJOL’

 

Després de ‘La Mina de la mort’, de Maria Favà, arriba aquest treball de Xavier Febrés: una història que s’esmuny a la mina Canta de la Vajol, allà on es va amagar part del patrimoni de la República i la Generalitat durant l’èxode dramàtic que es va viure a l’hivern del 1939.


El caliu que no s'apaga

LLIBRES

LA VIDA I LA MORT A LA VALL DE CAMPRODON

 

L’historiador Josep Clara és l’autor d’Històries de la Vall de Camprodon, l’onzè volum de la col·lecció ‘El caliu de la memòria’. Relats sobre excursionistes, bèsties o religiosos. Episodis que ens situen enmig de conflictes bèl·lics o de les vivències d’aquells malaventurats protagonistes de la crònica negra local. Tot plegat, sempre, amb un exhaustiu treball de recerca de rerefons: darrere de cada fet hi ha un paper que l’acredita, que sustenta el que s’hi escriu.


Novetats editorials
  desembre 2023
Més revistes a la lleixa de la memòria popular
Aquest desembre arriben el número 44 de 'Gavarres', amb un dossier centrat amb les morts violentes, i el número 30 de la revista 'Alberes', que en aquest cas té un monogràfic que parla del porc i l'embotit.
  desembre 2023
La col·lecció ‘Periodismes’ creix des de la Vajol
'El tresor de la Vajol, de Xavier Febrés, esclareix les incògnites relacionades amb l'anomenat 'tresor de la República' amb un llibre focalitzat a la recòndita mina Canta de la Vajol, on es va amagar part del patrimoni de la República i la Generalitat -lingots, sacs de joies i obres mestres de l'art- en el marc d'un èxode dramàtic de gairebé mig milió de refugiats que van passar a França entre el gener i febrer de 1939.
Actualitat
gener 2024
Som Premi Nacional de Comunicació de Proximitat
Editorial Gavarres ha rebut el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat, un guardó que fem extensible a tota la gent que fa possible el projecte.
Articles destacats
Alberes 30
El nom del porc
El ventall de sinònims per referir-nos a aquest animal en les seves fases de creixement i a la seva condició de gènere que trobem al llarg El ventall de sinònims per referir-nos a aquest animal en les seves fases de creixement i a la seva condició de gènere que trobem al llarg El ventall de sinònims per referir-nos a aquest animal en les seves fases de creixement i a la seva condició de gènere que trobem al llarg El ventall de sinònims per referir-nos a aquest animal en les seves fases de creixement i a la seva condició de gènere que trobem al llarg ..
Firmes
Josep Maria Dacosta
Josep Maria Dacosta (Figueres, 1962), conegut com a Daco, és ...
Cristina Masanés Casaponsa
Cristina Masanés Casaponsa (Manresa, 1965) és filòloga, periodista i documentalista. ...
Subscriu-te al butlletí.

Apunta't al butlletí del Grup Gavarres per conèixer les últimes publicacions i la nostra actualitat editorial

"*" indicates required fields

Subscriviu-vos i
formareu part del
Club Gavarres
SUBSCRIPCIÓ
Subscriviu-vos per només 10€
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!