La vida monàstica a les Gavarres
Més enllà del brogit mundà, hi ha dones i homes que s’emparen en la pobresa, la castedat i l’obediència i, en el número 38 de la revista, dediquem el dossier a la vida monàstica

Més enllà del brogit mundà, hi ha dones i homes que dediquen la seva vida a l’esperit. Alguns, renunciant a molt, s’emparen en la pobresa, la castedat i l’obediència, a vegades en el silenci. Uns quants dediquen els esforços a l’ajuda al proïsme – escoles, hospitals…-, d’altres a la perfecció del pensament, de l’ànima. Els més viuen en comunitats, els menys busquen la solitud per assolir els objectius. En aquest número 38 de la revista, amb un dossier de gairebé 50 pàgines dedicat a la vida monàstica, parlem amb persones que han escollit aquest camí de via en aquests entorns de les Gavarres, l’Ardenya i el Baix Ter. Apareixen nombrosos ordes i congregacions religioses de les nostres contrades: la comunitat del císter de Solius; les germanes Vedrunes de Palamós; les germanes de Sant Josep de Cassà de la Selva; les germanetes dels Pobres, les Benedictines i les Dominiques de Girona; les germanes Clarisses de Vilobí d’Onyar…I, també, es fa memòria de la congregació de la Maria Gay, nascuda a Llagostera, i de convents com el de Sant Sebastià, d’orde franciscà, de la Bisbal d’Empordà.

A banda del dossier. A més, en aquest número Pitu Basart entrevista Joan Domènech, activista cultural i mestre jubilat que fou alcalde de Lloret de Mar; Joan Pinsach fa un retrat de família als Oriol de Palau-sator; Gerard Bagué parla de l’indret de Palol d’Onyar; Lluís Freixas dedica una mirada en el paisatge a Santa Pellaia; i Josep Pastells i Dani Sabater ens ofereixen dues rutes a peu, per la vall de Ridaura i per la pletera de l’Estartit. Podeu fer un tast de les altres seccions, sobre patrimoni i perfils clicant aquí.