Presentacions de la revista ‘Alberes’ dedicada a l’estiueig
El divendres 4 de setembre també es presenta al Parc del Riu de Sant Pere Pescador

La revista dels territoris de l’Albera, les Salines, l’Empordà, el Rosselló i el Vallespir dedica el nou dossier a l’estiueig. Un territori ric amb paisatge i patrimoni com aquest va despertar l’interès d’aquelles famílies benestants, sobretot de ciutat, que volien fer salut, prendre les aigües o simplement buscaven un espai de repòs. El seu propòsit era practicar el dolce far niente, és a dir: badar i deixar passar les hores. Així naixia l’estiueig i els estiuejants fins que a partir dels anys seixanta va irrompre el turisme de masses. En aquest número trepitgem, doncs, els hostals, fondes, santuaris, hostatgeries…; també els primers càmpings de la costa; les cases de pagès on els masovers obrien les portes als propietaris; parlem de les vacances dels artistes que buscaven en aquests pobles de mar la inspiració; ho complementem amb el testimoni de cuineres, jardiners, xofers, majordomes, estiuejants…

Feu un tast de la revista, aquí.

Presentació a Sant Llorenç de la Muga. Alberes es presenta el divendres 31 de juliol, a les 7 de la tarda, darrere l’església de Sant Llorenç de la Muga. Hi intervindran Montserrat Brugués, alcaldessa de Sant Llorenç de la Muga, Roser Bech, directora d’Alberes, i Marià Baig, col·laborador d’Alberes. Al final de l’acte, hi haurà una copa de cava.

Presentació a Sant Pere Pescador. El divendres 4 de setembre, a les 7 de la tarda, es presenta al Parc del Riu. Hi intervindran Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, Roser Bech, directora d’Alberes, i Marisa Roig, col·laboradora d’Alberes. Presentarà l’acte Àngel Madrià, director d’Editorial Gavarres.