Pere Barreda fa memòria del govern municipal de Castell-Platja d’Aro

 

Editorial Gavarres ha publicat aquesta tardor Memòria del govern municipal. Alcaldes i regidors de Castell-Platja d’Aro (1906-2023), obra del cronista Pere Barreda Massó (Platja d’Aro, 1955). La publicació clou un seguit d’informacions sobre el procés històric de l’ajuntament arenc que va començar amb la publicació de les biografies dels alcaldes de principi del segle XX fins a final de la Guerra Civil a la revista El Carrilet. Un aprofundiment d’aquests treballs va donar lloc a una nova publicació el 2007, el llibre Set segles de govern municipal a la Vall d’Aro, on es recull tot el procés històric del consistori fins a tancar el segle XX i inclou la relació dels representants municipals des de la constitució de l’antiga Batllia Reial de la Vall d’Aro l’any 1968 fins a final del segle passat.

Aquest nou llibre insisteix en el mateix tema, però aportant una informació diferencial: la imatge de gairebé tots els regidors des de principis del segle passat; una manera de preservar la memòria dels ciutadans que van regir els destins del municipi. La recerca ha comportat anys d’indagacions en les famílies arenques, moltes de les quals ja no resideixen al municipi o ha desaparegut la nissaga.
Amb la recuperació de la sèrie completa els retrats de regidors del segle XX i XXI, d’alguna manera es tanca el cercle i es proveeix el municipi d’una informació gràfica cabdal.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!