Noves revistes i un nou llibre
Gavarres 41, Alberes 27 i 'Mirades'

Comencem l’estiu amb la publicació dels nous números de les revistes Gavarres i Alberes, i un nou llibre de la col·lecció ‘Narratives’, Mirades de Miquel Pairolí i Lluís Freixas Mascort.

La revista Gavarres celebra vint anys! En aquest número 41 hi trobareu un dossier dedicat a la gent de pagès amb quaranta-vuit pàgines on podreu conèixer dones i homes que malgrat tot continuen vivint de l’horta o del bestiar, del planter i del farratge, del cereal… en definitiva, de la terra. Hi podreu conèixer persones i històries de masos de pagès d’aquesta terra que ens envolta. Unes masies on la gent encara sap el nom de cada cosa. Dels camps, dels boscos, dels recs. Dels arbres i les herbes.

El nou número de la revista Alberes dedica el dossier a la pedra seca que té com a objectiu reconèixer la tècnica constructiva basada en els elements de l’entorn rural. Un patrimoni considerat dels humils perquè va ser bastit amb l’esforç enorme de pagesos i menestrals, principalment, per la necessitat d’aconseguir un pam de terra per conrear. En aquest dossier hi trobareu quaranta-vuit pàgines sobre el ric patrimoni de pedra seca a tres nuclis: la Garriga d’Empordà, el Cap de Creus i l’Albera, nord i sud.

La col·lecció ‘Narratives’ creix amb la publicació del seu sisè volum: Mirades de Miquel Pairolí i Lluís Freixas. Un recull dels quaranta articles publicats a la revista Gavarres entre el 2002 i el 2022 a la secció ‘Una mirada en el paisatge’. L’any 2011 va publicar-se la primera part amb Les 18 mirades de Miquel Pairolí, que recollien tots els textos que l’escriptor de Quart havia publicat a la revista. Pairolí va publicar el 2011 el seu darrer text, i Lluís Freixas Mascort va ser l’encarregat de continuar les mirades. Ara, amb motiu del darrer text de Lluís Freixas Mascort publicat a Gavarres 41, després de més de deu anys, Editorial Gavarres ha volgut recollir en un sol
volum tots aquests textos acompanyats per les fotografies de Xavier Albertí i Josep Vilallonga, encarregats de captar tots els
paisatges que Pairolí i Freixas van visitar guiats per Eloi Madrià.

LLegir més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!