NOVETAT EDITORIAL
Pep Ventura. Del mite a la realitat
Portada Pep Ventura

Quan, a finals de la dècada de 1920, Pere Coromines –el principal i pràcticament únic biògraf de Pep Ventura– buscava material sobre la vida del músic, ja va veure que «tot seran conjectures tocant als primers 30 anys de la vida de l’home i del músic» i que el seu llibre Vida d’en Pep de la tenora seria una «vida novel·lada». Malauradament, la seva obra no es va publicar fins al 1953 i encara de manera incompleta; tot i així, la seva aportació ha estat la font recurrent de les moltes biografies que s’han escrit d’aquest tenora i compositor.

Pep Ventura. Del mite a la realitat és el fruit d’un intens treball de recerca fet gairebé un segle més tard a partir d’informació recollida arreu, sobretot als arxius figuerencs. I malgrat la dificultat d’omplir certs buits o de comprovar alguns fets relacionats amb la seva vida, Nonell ha volgut separar el gra de la palla –que és molta– i acceptar o rebutjar el que s’ha escrit sobre la biografia de Pep Ventura i aportar-ne noves dades, algunes d’inèdites.

El llibre veu acomplert l’objectiu d’acostar-se a la figura de Pep Ventura des d’una perspectiva objectiva i fidel a la realitat i construir-ne una biografia més propera a l’home que al mite.

Presentarem el llibre el divendres 17 de març, a les 7 del vespre, a l’Auditori Caputxins de Figueres amb Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Jaume Nonell, autor del llibre; Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres; i, Anna Costal, musicòloga i autora del pròleg del llibre. L’acte anirà conduït per Àngel Madrià, director d’Editorial Gavarres. Durant l’acte hi haurà l’actuació de 4 tenores que interpretaran 5 peces de Pep Ventura.

LLegir més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!