NOVES REVISTES

Ja les tenim aquí!!! Els nous números de les revistes Gavarres i Alberes ja són a la venda!

Com cada primavera, just abans de Sant Jordi, surten a la venda els nous números de les revistes Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Garona-Nogueres.

GAVARRES 43 -Aplecs i trobades

El nou número de la revista Gavarres dedica el seu dossier als aplecs i trobades que hi ha hagut i encara hi ha als nostres pobles. Durant 50 pàgines voltarem per santuaris i ermites, on fa anys la gent es troba i on la devoció i els exvots conviuen amb la tabola, les ballades, l’esport i els àpats. També conversarem amb alguns veïns i veïnes que recorden els dies assenyalats dels aplecs, les activitats que es feien i la gran colla que amb la que es trobaven.
La revista també compta una fantàstica conversa amb el periodista i activista cultural gironí, Jordi Dalmau; una entrevista a Jordi Sánchez, creador de Lupulina, llúpol totalment ecològic; i descobrim la història dels Terrissaires artesans i amics de la terrissa de Quart, que des de sempre han lluitat per fer present l’ofici de terrisser. Però també la revista continua amb les seves seccions habituals dels perfils, les rutes a peu o els temes de patrimoni. L’escriptor Enric Larreula Vidal ha omplert les pàgines dels ‘Primers relleus’ amb un fantàstic i nostàlgic article que es titula: Gaüses en el record.
La revista es presentarà el divendres 30 de juny, a les 7 del vespre, a la Casa de Cultura de Girona. Hi comptarà amb la participació de Jordi Dalmau, periodista, activista cultural gironí i protagonista de la ‘Conversa’; M.Dolors Reig i Garganta, presidenta dels Amics de la UNESCO de Girona; i Pitu Basart, director de la revista Gavarres.

ALBERES 29  – Vinguts de lluny

El nou número de la revista Alberes centra el seu dossier amb persones que van deixar casa seva, el seu país, i van venir cap a Catalunya, concretament a poblacions de l’Alt Empordà. Durant 37 pàgines parlarem de la gent que va haver de marxar de casa seva per buscar noves oportunitats en fàbriques, al camp, en la construcció, el sector serveis derivat del turisme… i que avui ja han arrelat a casa nostra.
La revista també inclou entrevistes i reportatges d’actualitat, com una ‘Conversa’ amb en Jaume Subirós, cuiner i director del Motel Empordà de Figueres. De la mà de l’escriptor i fotògraf, Ernest Costa podrem descobrir l”Indret’ de Cabanelles; i l’escriptora Cristina Masanés, tanca la revista amb l’article L’os Martí de Sant Llorneç de Cerdans de la secció ‘Una mirada en el paisatge’ amb fotografies de Jordi Puig.
El nou número de la revista Alberes es presentarà el divendres 7 de juliol, a les 7 del vespre, al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (MUME). A la presentació hi participaran: Miquel Aguirre, director del MUME; Lluís i Miquel Serrano, coordinadors del dossier d’Alberes 29; Margaret Townsend, col·laboradora d’Alberes; i Roser Bech, directora d’Alberes.
LLegir més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!