NOVES REVISTES

Com cada primavera, just abans de Sant Jordi, surten a la venda els nous números de les revistes Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Garona-Nogueres.

CADÍ-PEDRAFORCA 34 – L’excursionisme

Les muntanyes, valls, rius i estanys de les comarques del Cadí i el Pedraforca han atret, des de fa més d’un segle, moltes persones que, seduïdes per la seva bellesa o amb vocació de descoberta, n’han volgut gaudir de la millor manera que es pot fer, a peu. L’excursionisme, doncs, ha tingut una importància i un arrelament social innegables en aquest territori, i en aquest dossier l’hem volgut abordar des de diversos àmbits.

La revista recull 35 pàgines per parlar de la passió per caminar i per descobrir el territori a través de guardes, guies, entitats i persones que s’hi han dedicat i s’hi dediquen.

LES GARROTXES 31  – Pastors i transhumància

A cavall entre les valls de Ribes i d’Alp hi ha una gran cloterada de pendents suaus i llises, ben atapeïda d’herba ufanosa, que els estius s’omple d’ovelles, eugues i vaques que peixen aquí i allà, conformant un grapat de bels i mugits que mantenen ferma l’essència d’una pràctica ancestral que amb les dècades s’ha anat entelant. Cal fer-ne memòria, de tot això, perquè fins a aquesta icònica planúria, fins al pla d’Anyella, s’hi han desplaçat durant centúries persones i bestiar des d’arreu del territori, moltes passes i petges cap amunt i cap avall que han resseguit carrerades i que han vertebrat l’entorn, la seva gent i les històries que en broten.

Per celebrar els quinze anys de la publicació de la revista Les Garrotxes, en aquest número 31 dediquem el dossier als pastors i la transhumància. Un dossier de cinquanta-nou pàgines que ens acosten a la vida de pastors i vaquers i als camins ramaders per on menaven el seu bestiar entre la muntanya i la plana,  sempre buscant les millors pastures per als seus ramats.

Presentarem aquest dossier el dissabte 13 de maig a La Fageda Fundació i a Molló. 

GARONA-NOGUERES 05 – Fondes, cafès i tavernes

Poques necessitats tan ancestrals hi ha com el menjar, el beure i el dormir. I poques necessitats han propiciat la creació d’uns establiments tan emblemàtics i arrelats a l’imaginari col·lectiu com els hostals, les fondes, els cafès, els bars i les tavernes. De tots ells, justament, en parlem en aquest dossier: dels establiments, dels seus propietaris i de la seva clientela, i també de la seva petita història, de les vivències i anècdotes que han viscut i de la seva evolució.

La cinquena publicació de la revista Garona-Nogueres dedica 33 pàgines a aquells establiments on s’hi menjava, s’hi bevia i s’hi dormia, molts dels quals han arribat fins als nostres dies.

 

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA LES GARROTXES 31
Dissabte 13 de maig
11 del matí
La Fageda Fundació (Santa Pau)
Amb la participació de: Ester Carreras, responsable de Comunicació de La Fageda; Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda; Jordi Nierga, director de Les Garrotxes i Àngel Madrià, director Editorial Gavarres.

*al final de l’acte hi haurà un tast de iogurts de La Fageda

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA LES GARROTXES 31
Dissabte 13 de maig
6 de la tarda
SAla Polivalent de MollóAmb la participació de: Pep Coma, alcalde de Molló; Joan Pastoret, ramader; Clara Pedrosa, col·laboradora de Les GarrotxesJordi Nierga, director de Les Garrotxes i Àngel Madrià, director Editorial Gavarres.

LLegir més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!