ÚLTIMES NOVETATS!

Aquests dos llibres són les últimes novetats d’Editorial Gavarres. Us animem a descobrir l’última novel·la que va publicar Miquel Pairolí, Cera; i, que reviviu les emocions i records de Vista Alegre, el primer estadi modern de Girona (1922-2022) que l’any 2022 va celebrar el seu centenari.

CERA DE MIQUEL PAIROLÍ

Des d’Editorial Gavarres recuperem una obra transcendental de Miquel Pairolí i ampliem, d’aquesta manera, la col·lecció ‘Narratives’ amb la reedició de Cera, l’última novel·la que va publicar l’escriptor de Quart. Aquest llibre ens situa a l’estiu de l’any 1963 en una ciutat catalana i catòlica que viu amb compungiment l’enterrament del bisbe de la diòcesi. Els ulls d’un infant, acompanyat per la seva mare, ens narraran l’escena que contempla astorat: el cos del bisbe, de cos present, és passejat en processó pels carrers de la ciutat amb una comitiva d’eclesiàstics i jerarquies del règim. Temps després, el narrador des del balcó de la casa de la família Castells, que regenta una cereria, contempla l’arribada solemne del nou prelat.

Arcadi Castells, els seus fills, Agustí i Hermínia, i el negoci de la cera són els protagonistes d’aquesta història patriarcal que amb el pas dels anys veu com la família es trenca en petites peces. El narrador, emparentat amb els Castells, ens ofereix un retrat moral de tot el que passa a la família i de la sociologia dels anys del franquisme, com també una reflexió sobre la transformació de la ciutat en conseqüència a la transformació de la vida.

El dilluns 23 de gener, presentarem Cera de Miquel Pairolí a la Llibreria 22 de Girona. Serà a les 7 del vespre amb el periodista i escriptor, Martí Gironell. 

VISTA ALEGRE. 100 ANYS DEL PRIMER ESTADI MODERN DE GIRONA (1922-2022)

Per tots i totes aquells amants del futbol a la ciutat de Girona, aquest és el regal perfecte. Amb motiu del centenari del camp de futbol de Vista Alegre de Girona, Editorial Gavarres publica Vista Alegre. 100 anys del primer estadi modern de Girona (1922-2022), un llibre que commemora el centenari de la inauguració del camp de futbol de Vista Alegre de Girona, un espai que encara és present en el record de veïns del barri i de molts aficionats al futbol.

El 29 de juny de 1922 va inaugurar-se el camp de futbol de Vista Alegre, el primer estadi modern de Girona. I aquest llibre ens recorda que Vista Alegre esdevé el referent del futbol de competició des de l’any de la inauguració amb la Unió Deportiva Girona fins a la fundació del Girona FC el 25 de juliol de 1930, i amb aquest club fins al 31 de maig de 1970 que s’hi juga l’últim partit oficial.

Una quinzena d’entrevistes a exjugadors, un president, un massatgista, un periodista i un àrbitre, ens ajuden a recordar com es vivia des del terreny de joc o des de la graderia aquells anys en què el futbol era dels pocs entreteniments per a la ciutadania. El llibre recull un àlbum fotogràfic d’emocions i records de jugadors, entrenadors, empleats, aficionats… del Girona. També inclou tres cròniques de gironins que de petits o d’adolescents van asseure’s a les grades del camp.

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!