Noves revistes!

Aquest divendres 21 d’octubre arriben als quiscos i llibreries les noves revistes de Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Garona-Nogueres. Els nous números vénen carregats d’històries i articles de cada territori i amb uns dossiers centrats en: els vins i licors; els aiguats, nevades i glaçades; i, la neu, respectivament.

 

CADÍ-PEDRAFORCA 33. VINS I LICORS

El nou número de la revista del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya i l’Alt Solsonès ens presenta un dossier dedicat als vins i licors. Un total de quaranta pàgines que parlen de vinyes antigues i recuperades, de vins d’altitud, de licors tradicionals, de destil·leries i d’establiments de vi emblemàtics que durant anys han tret la set als seus veïns. També hi trobarem les seccions habituals amb l’article dels ‘Primers relleus’ de la mà de l’escriptora Teresa Colom; descobrirem l’Indret de Talltorta; coneixerem els perfils de Llorenç Pedrals, Rosa Calderer i Eulàlia Rodríguez i la història amb el retrat de família Els Bajona Casas de Cal Ton; sis articles de patrimoni;  podrem seguir la ruta ‘A peu’ del Pont de Bar als Arenys.

LES GARROTXES 30. AIGUATS, NEVADES I GLAÇADES

El número 30 de la revista Les Garrotxes ens porta cinquanta-cinc pàgines dedicades a les grans catàstrofes naturals com les riuades, fredorades o tempestes que han quedat a la memòria col·lectiva dels pobles i de la seva gent. Aquest nou exemplar compta amb les seccions habituals com la conversa amb l’activista cultural banyolí i referent en la divulgació del patrimoni humà i materials del Pla de l’Estany, Miquel Rustullet; ‘El retrat de família’ ens presenta Els Reixach d’Olot, una família que ha fet pinya per tirar endavant i fer créixer un negoci de restauració referent com la Deu d’Olot; coneixerem els perfils de la Roser Rubio, en Josep M. Hubach i la Dolors Bardera; descobrirem l’Indret de Rocabruna; set temes diferents de patrimoni, i podreu fer les rutes ‘A peu’ de Santa Magdalena de Cambrils i del puig de les Gitanes a Merlant.

GARONA-NOGUERES 04. LA NEU

El quart exemplar de la revista Garona-Nogueres està dedicat a la neu. Més de trenta pàgines dedicades als orígens de l’esquí, a la història de les estacions araneses, pallareses i ribagorçanes i també a les grans nevades i als problemes que comporten per a la mobilitat. La revista es complementa amb les seccions habituals d’actualitat i patrimoni. I també les històries dels perfils de Paco Castel i Pepita Seix; ‘El retrat de família’ dels Aytés Gallardet de Sort; la conversa amb l’Angelina Casas, una dona incombustible dedicada en cos i ànima a la llengua i les tradicions d’Aran; la ruta ‘A peu’ fins al pic de Baborte.

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!