Noves revistes a la venda
Cadí-Pedraforca 32, Les Garrotxes 29 i Garona-Nogueres 03

Les revistes Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Garona-Nogueres ja tenen a la venda un nou número.

Cadí-Pedraforca, 32

La revista Cadí-Pedraforca és la revista de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Solsonès. És una eina indispensable per conèixer i valorar tot el ric patrimoni que amaguen aquestes comarques. El número 32 ha dedicat el seu dossier a la vida a pagès, la vida als masos i masies de la zona. Com era viure allunyat del nucli de població, sense carreteres arreglades, amb mancances de serveis i comoditats? Els testimonis i habitants d’alguns masos ens han explicat la vida d’abans i d’ara. Alguns segueixen la tradició familiar de la ramaderia o l’agricultura, d’altres han convertit el mas en una casa rural o d’altres van haver-ne de marxar perquè ja no hi podien viure. Un grapat d’històries de diferents masos i els seus habitants formen aquest dossier.

Les Garrotxes, 29

L’últim número ha dedicat el dossier a les revistes locals repassant la trajectòria dels diferents setmanaris, revistes i altres publicacions locals, que han estat i encara són un canal informatiu, i que amb el temps s’han convertit en vehicle de cohesió social. El dossier parla de les principals capçaleres d’abans, però també de les que encara avui es mantenen vives i continuen publicant. Algunes com La Comarca d’Olot o La revista de Banyoles, així com els butlletins municipals. Entrevistes a redactors, directors, fotògrafs, periodistes o testimonis de gent que durant molts anys van contribuir a donar veu al dia a dia de les comarques de la Garrotxa, la vall de Llémena, la vall de Camprodon i el Pla de l’Estany. Aquest número de la revista Les Garrotxes dóna a conèixer aquest periodisme proper que de manera desinteressada en moltes ocasions, ha servit com a eina de comunicació i dinamització dels pobles i ciutats.

Garona-Nogueres, 03

La revista de les comarques de l’Aran, la Ribagorça i el Pallars Jussà i Pallars Sobirà ha dedicat aquest tercer número a músics, balls i festes de la zona, on coneixem diferents orquestres que van formar-se ara fa molts anys. Algunes van tenir continuïtat i d’altres van tenir una etapa més fugaç. Conversem amb músics i amb bandes, com els Ribatònics, que avui en dia ja fa més de deu anys que toquen i també, i hi podreu descobrir on s’anava a ballar els diumenges.