‘Històries de frontera’ i ‘Històries de Josep Pla’, a les llibreries
Col·lecció 'El caliu de la memòria'

Aquest Sant Jordi, Editorial Gavarres ha ampliat la col·lecció ‘El caliu de la memòria’ amb dos volums: ‘Històries de frontera’ de Josep Clara i ‘Històries de Josep Pla’ de Josep Valls.

Històries de frontera. L’historiador Josep Clara (Girona, 1949) recull una setantena de relats de persones i situacions, sobre un mateix àmbit territorial de frontera, el dels Pirineus Orientals, de la Cerdanya a la mar Mediterrània. Clara constata el paper de la frontera com a refugi en èpoques conflictives, però alhora com a espai per preparar moviments desestabilitzadors del sistema vigent; també com a territori privilegiat d’activitats clandestines i com a trampa per deixar-hi la vida. Per a més informació, cliqueu aquí.

Històries de Josep Pla. El Josep Pla que tracta aquest llibre, físicament ja no era l’home tot terreny que va ser al llarg de la seva vida; l’escriptor, carregat d’anys i disminuït per les xacres, la companyia afable li començava a ser imprescindible i el Motel Empordà es va convertir en una mena d’afegit del seu mas de Llofriu. Històries de Josep Pla són un recull de vivències que Josep Valls (Sant Feliu de Pallerols, 1944), que aleshores treballava a l’establiment figuerenc, escrivia cada vespre dels dies que havien passat plegats. Per a més informació, cliqueu aquí