La història de l’Hospici de Girona
'L'Hospici de Girona [1769-1963]. Silencis i paraules d'un món en reclusió', de la historiadora Céline Mutos Xicola, publicat per Editorial Gavarres

A l’Hospici de Girona, un establiment que ha compartit la vida de la ciutat durant dos segles, que ha acollit milers d’infants, dones i homes de tot el país i més enllà, i que ha conjugat funcions de càstig i socors, li mancava un treball d’investigació. La historiadora Céline Mutos Xicola ha omplert aquest buit historiogràfic amb aquest treball exigent que combina la investigació documental, a partir de la recerca en arxius, i la recuperació de la memòria oral, a través d’entrevistes a asilats i asilades. La primera part del llibre, més històrica, fa un repàs al recorregut de l’establiment, des de la fundació de la Casa de Misericòrdia el 1769 fins al trasllat dels infants al Puig d’en Roca el 1963. La segona i la tercera part aborden el treball manufacturer que s’hi realitzava i la vida dins l’asil, i, al darrer bloc, es dona la paraula als infants d’ahir, als homes i dones d’avui, que van créixer entre les parets de l’Hospici.

Aquí podeu fer un cop d’ull al recull de premsa:

  • Entrevista a “Converses gironines”, amb els periodistes Josep Víctor Gay i Lluís Arté, a la COPE (02/02/2021). Escolteu l’entrevista aquí.
  • Reportatge “Un llibre sobre l’Hospici de Girona” al “Telenotícies comarques”, de la periodista Mariona Comellas, a TV3 (15/01/2021). Mireu la notícia aquí.
  • Conversa al programa “Soroll”, de Jordi Altesa, a Cadena SER – Ràdio Girona (18/12/2020). Escolteu l’entrevista aquí.
  • Entrevista del periodista Sisu Garcia a Girona FM (17/12/2020). Escolteu l’entrevista aquí.
  • Article “Les vivències de l’Hospici de Girona, recollides en un llibre” publicat a Diari de Girona (21/12/2020). Llegiu la notícia aquí.
  • Crònica “L’hospici, dos segles d’història de Girona”, de la periodista Imma Bosch, a El Punt Avui (21/12/2020). Llegiu la notícia aquí.

 

 

 

 

 

LLegir més