Les noves revistes de Gavarres i Alberes
Un recorregut per les sales de ball més conegudes de les Gavarres i per les botigues de tota la vida dels pobles de l'Albera
Les revistes Gavarres, 39 i Alberes, 25

Aquest juliol ha sortit a la venda el nous números de les revista Gavarres i Alberes.

‘Anar ballar’, el dossier de Gavarres dedica 51 pàgines que, a pas de sardana, de vals o de rock ens faran entrar a les sales de casinos i ateneus, ‘night clubs’ i discoteques per conèixer promotors, músics, discjòqueis i, sobretot, balladors i balladores. La revista fa un recorregut per gairebé totes les sales de ball, locals i discoteques que van acollir el jovent dels anys cinquanta, seixanta i setanta dels pobles de les Gavarres, el Baix Ter o l’Ardenya, però també fa parada a pobles de la Costa Brava com Platja d’Aro. També trobareu dins de la revista, l’entrevista a Joan Bosch Zafón, un palafrugellenc que ha passat una infància magra entre la ‘División Azul’ i l’exili; o descobrirem l’Indret de Sant Iscle d’Empordà.

 

I, ‘Botigues de tota la vida’, el dossier d’Alberes, dedica 40 pàgines a la dedicació i el servei dels comerços de sempre, on durant dècades han abastit els pobles i la capital; en trobem alguns de centenaris que són regentats per la mateixa família des de fa generacions, d’altres que ja han abaixat les persianes, però també uns quantsque encara mantenen les portes de la botiga obertes. Dins la revista podreu llegir la conversa amb l’escriptora Teresa Juvé, una dona tenaç de lletres que ha arribat als cent anys encara escrivint novel·les, o bé descobrir l’Indret de Pedret i Marzà.