El llegat de Piculives
Quan tot és veritat. Biografia artística de Josep Bosch Puy, Piculives (1937-1998)

 

 

La figura polièdrica de Josep Bosch i Puy, Piculives, ja compta amb una biografia a l’alçada del personatge: Quan tot és veritat. Biografia artística de Josep Bosch Puy, Piculives (1937-1998). Nascut a Arbúcies el 1937, aquest artista va resseguir una notòria trajectòria que va tenir les beceroles, primer de tot, en la feina de picapedrer. Aquest fet el va portar a desenvolupar una carrera artística molt lligada a la pedra i als elements de la natura, amb què estava fortament arrelat. Autodidacta, Piculives va treballar l’escultura, sí, però també el dibuix i la pintura, sempre amb les primeres matèries com a baluards.

Tot aquest llegat de formes arrodonides, volums suaus i línies sinuoses ha agafat forma i ordre a través del llibre , una obra implacable escrita per Glòria Granell Nogué que coincideix amb el vint-i-cinquè aniversari del seu adeu des del cim de la Mare de Déu del Mont.

«Generós, creatiu, sorneguer, aquest és el Piculives que molts de nosaltres vàrem conèixer. Tot i que la ciutat de Girona li va dedicar un carrer l’any 2001, li queden encara molts reconeixements pendents, i el d’una exposició antològica no seria el menor. Avui, però, gràcies a aquesta excel·lent biografia de Glòria Granell, coneixem molt més a una persona que, com diu el poeta Joan Josep Camacho Grau, ‘l’única cosa que l’empenyia, un cop rere l’altre, era d’una simplicitat animal: esculpir el present amb els dits plens de vida’».

Pròleg de Joan Boadas

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!