Nous volums de la col·lecció ‘Narratives’
'Dietaris' de Miquel Pairolí, 'Vell país natal' de Francesc Prat i 'Marcs incomparables' d'Albert Villaró.
Els quatre volums de la col·lecció 'Narratives'

La primavera de l’any 2021 a Editorial Gavarres vam inaugurar la col·lecció Narratives amb 2017. Dietari d’un any convuls de l’escriptor banyolí J.N. Santaeulàlia. El llibre de lectura amena, escrit amb una prosa fluida i madurat amb tres anys de treball, reflecteix la mirada de l’autor mentre camina, observa, escolta i opina. No és una reflexió política sobre els fets de la tardor del 2017 sinó el testimoni de l’autor com a simple espectador. Santaeulàlia escriu gairebé cada dia del 2017 recordant viatges, converses, records i fets del dia a dia. 2017. Dietari d’un any convuls a més a més és una obra plena de gent.

La col·lecció va ampliar-se el passat mes de novembre amb la publicació de ‘Dietaris’ de Miquel Pairolí. Amb motiu del desè aniversari de la mort de l’escriptor de Quart, Editorial Gavarres va reeditar els seus tres dietaris: Paisatge amb flames (Columna, Barcelona, 1990), L’enigma (Edicions La Campana, Barcelona, 1999) i Octubre (Acontravent, Barcelona, 2010). L’any 2016 havien estat editats per Curbet Edicions amb el llibre La vida a la menuda. Dietaris vol recuperar la part essencial de les millors obres d’un escriptor que algun dia es convertirà en un referent de la literatura del jo.

I per acabar l’any, la col·lecció va créixer amb dos nous llibres: Vell país natal de Francesc Prat i Marcs incomparables d’Albert Villaró. L’escriptor i poeta celranenc, Francesc Prat, recopila diferents articles personals, a vegades lírics o irònics, nostàlgics i reflexius, molts d’ells amb citacions d’autors, ben allunyats en l’espai i el temps, amb la intenció de relacionar diferents cultures. L’autor fa una literatura del paisatge que l’ha acompanyat al llarg de la seva vida. Explica històries i relata les seves passejades per les Gavarres, Celrà, Barcelona, Tarragona i Mallorca. Parla de persones conegudes, d’història, de música, d’arquitectura, d’art… Albert Villaró després de col·laborar durant més de deu anys a la revista Cadí-Pedraforca, ara recull els seus vint-i-vuit articles de la secció ‘Una mirada en el paisatge’ en un sol llibre: Marcs incomparables. Villaró parla de les ‘no meravelles no paisatgístiques’ de les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell una contraposició a la proposta que li va fer, Carles Pont antic director de la revista Cadí-Pedraforca, quan li va proposar que fos l’autor d’Una mirada en el paisatge. Els vint-i-vuit articles van acompanyats per les fotografies de Xavi Llongueras.

Totes les cobertes de la col·lecció ‘Narratives’ llueixen les il·lustracions de l’Àngel del Pozo.

Us convidem a llegir tots els llibres de la col·lecció ‘Narratives’ i que ben aviat poguem completar-la amb nous volums.