‘Dietaris’ de Miquel Pairolí
La col·lecció 'Narratives' creix amb la publicació del seu segon volum: Dietaris
'Dietaris' de Miquel Pairolí

La primavera passada Editorial Gavarres inaugurava la col·lecció ‘Narratives’ amb el llibre 2017. Dietari d’un any convuls del banyolí J.N. Santaeulàlia, i d’aquí uns dies s’ampliarà amb la publicació de Dietaris de Miquel Pairolí.

La col·lecció Narratives presenta el seu segon volum, Dietaris de Miquel Pairolí. Amb motiu del desè aniversari de la mort de l’escriptor de Quart, Editorial Gavarres ha reeditat els seus tres dietaris: Paisatge amb flames (Columna, Barcelona, 1990), L’enigma (Edicions La Campana, Barcelona, 1999) i Octubre (Acontravent, Barcelona, 2010). Tots tres junts ja van ser editats l’any 2016 per la Fundació Valvi (Curbet Edicions) amb el títol de La vida a la menuda. En el pròleg, Vicenç Pagès Jordà destaca de Pairolí la seva discreció i tranquil·litat, la capacitat d’observar i el tacte que tenia per descriure el que l’envoltava, el que pensava i sentia.

Les Gavarres, Quart i Palol d’Onyar, els records del passat i dels avantpassats, el pas del temps, els seus escriptors de referència, l’entorn rural, la feina d’escriptor, la cultura, la literatura i la música són protagonistes de les mirades de Pairolí. Com a addenda d’aquesta publicació de l’obra més personal, que ens acosta a un Pairolí més madur, s’hi ha inclòs el text ‘No ha estat un somni, no’, que va ser escrit per ell mateix com a comiat en el dia del seu funeral. Dietaris recupera la part essencial de les millors obres d’un escriptor que algun dia es convertirà en un referent de la literatura del jo.

La coberta del llibre és obra de l’il·lustrador Àngel del Pozo.

La primera presentació del llibre serà el dijous 11 de novembre a la Llibreria 22 de Girona, a les 7 del vespre. I el cap de setmana 13 i 14 de novembre tindrà lloc el ‘Viatge literari 2021: Miquel Pairolí-Josep Pla‘ a Quart, Girona i Palafrugell. Podeu consultar les activitats en aquest enllaç: https://www.espaisescrits.cat/ca/que-fem/viatges/viatge-literari-2021-miquel-pairoli-i-josep-pla-10e-i-40e-aniversari-de-la-seva-mort