‘2017’, un dietari de J.N. Santaeulàlia
El llibre es presenta el divendres 9 d'abril a la Llibreria 22 de Girona i el 16 d'abril a Can Jan de la Farrès de Fontcoberta
Il·lustració d'Àngel del Pozo

2017. Dietari d’un any convuls, de l’escriptor banyolí J.N. Santaeulàlia, inaugura la nostra col·lecció Narratives. És un llibre de lectura amena, escrit amb una prosa fluida, madurat amb tres anys de treball. L’autor camina, observa, escolta, opina. No és una obra de reflexió política. En relació als fets de la tardor de 2017, conté el testimoni de l’autor com a simple espectador. La part “política” no és la predominant en el conjunt del llibre, que aplega i desplega records, diàlegs, pensaments i màximes, descripcions de paisatges i ambients molt diversos (amb Banyoles i Barcelona com a escenaris principals, a més d’altres punts de la geografia catalana, i amb salts puntuals a Itàlia, Menorca, Madrid…). L’autor també observa i descriu el seu propi reflex al mirall, i s’aventura pels camins de la memòria. I, a més de tot això, 2017 és una obra plena de gent: per les pàgines d’aquest dietari, sovint impregnades d’ironia i d’humor, desfila una tipologia humana molt variada, tot un seguici de personatges de carn i ossos que, per la via del diàleg amb l’autor, ens ofereixen el seu testimoni vital, complementat amb un ric anecdotari: una galeria de gent normal i corrent, ben representativa del nostre temps —com l’entranyable i versàtil Boris, el vell amic a qui l’autor dedica el dietari. En definitiva, J. N. Santaeulàlia ens ofereix en aquestes pàgines una mirada intensa, fresca, variada i encuriosida sobre la gent i les coses que l’envolten, tot confegint un mosaic matisat i complex d’aquest temps i d’aquest país.

Properes presentacions:

Girona. Divendres 9 d’abril, a les 7 de la tarda, a la Llibreria 22. Amb la participació de l’escriptora Rosa Font Massot, de l’autor i l’editor Àngel Madrià. Inscripcions: presentacions@llibreria22.net.

Fontcoberta. Divendres 16 d’abril, a les 6 de la tarda, a Can Jan de la Farrès. Amb la participació l’alcalde Joan Estarriola; de l’escriptor i fotògraf Ernest Costa i Savoia; de l’autor i l’editor Àngel Madrià. Inscripcions: Ajuntament de Fontcoberta (722 78 53 73).

Col·lecció ‘Narratives’. Editorial Gavarres encetem una nova col·lecció, ‘Narratives’, que pretén aportar una visió d’un concepte de literatura de territori, vinculada a la història més propera, al paisatge, a la reflexió… Una mirada local que, també, pot anar més enllà. En aquest nou projecte, hi tenen cabuda gèneres com la novel·la curta, el dietari, la literatura de viatges, la prosa poètica o la biografia. Volem seguir la filosofia, de donar veu a la gent, que vam començar l’any 2002 amb la publicació de la revista Gavarres. I ara, amb la nova col·lecció, donem veu als escriptors que contemplen, que pensen, que estimen… la terra on han nascut o la que han triat per fer-hi vida.