Firmes
'Memòria del govern municipal. Alcaldes i regidors de Castell-Platja d'Aro (1906-2023)'
Pere Barreda Massó

Pere Barreda (Platja d’Aro, 1955) és cronista, preferentment de temes de la Vall d’Aro i Sant Feliu. Va tenir cura de la recuperació i catalogació de l’Arxiu Històric del municipi del qual va ser també arxiver. Ha estat cofundador i coordinador de la revista El Carrilet i membre de la junta directiva de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. És autor de llibres i articles sobre temes històrics de la subcomarca i editor de diversos treballs d’altres creadors.

Hemeroteca
Memòria del govern ...

Amb aquesta publicació es clou un seguit d’informacions sobre el procés històric de l’ajuntament arenc que va començar amb la publicació de les biografies dels alcaldes de principis de segle XX fins a final de la Guerra Civil a la revista El Carrilet. Un aprofundiment d’aquests treballs va donar lloc a una nova publicació el 2007, aquest cop en forma de llibre titulat Set segles de govern municipal a la Vall d’Aro, on es recull tot el procés històric del consistori fins a tancar el segle XX i inclou la relació dels representants municipals des de la constitució de l’antiga Batllia Reial de la Vall d’Aro l’any 1698, que aleshores aplegava tots els pobles de la Vall d’Aro (Castell d’Aro, Fanals d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Solius, Bell-lloc i Romanyà de la Selva), fins a finals del segle passat.

Aquest nou llibre insisteix en el mateix tema, però aportant una informació diferencial important: la imatge de gairebé tots els regidors des de principis del segle passat, com una manera de preservar la memòria dels ciutadans que van regir els destins del municipi, no en va alguns van deixar la vida en el compliment de la seva tasca i molts visqueren situacions difícils. Una recerca que ha comportat anys d’indagacions en les famílies arenques, moltes de les quals ja no resideixen al municipi o ha desaparegut la nissaga.

Amb la recuperació de la sèrie completa de retrats de regidors del segle XX i XXI, d’alguna manera es tanca el cercle i es proveeix el municipi d’una informació gràfica cabdal.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!