Aiguats, focs, nevades i altres catàstrofes
La revista 'Alberes' es presenta aquest mes de març a Vilanova de la Muga i a Viladamat

‘El foc té aturador, que l’aigua no’. Aquesta frase l’hem sentida més d’una vegada en cas d’aiguats i mugades a casa nostra, l’Alt Empordà. En aquest dossier de la revista ‘Alberes’, parlem de les catàstrofes naturals que ens han afectat; des dels focs que han arrasat les Salines, la serra de l’Albera i el cap de Creus en més d’una ocasió; els aiguats que han deixat la plana negada; l’any de la fred, el 1956, que va matar oliveres centenàries; les nevades poc freqüents al nostre territori que ho han col·lapsat tot; les víctimes dels llamps, les fortes tramuntanades o els naufragis de barques, sobretot, al cap de Creus. De la mà dels testimonis que en tenen un record ben viu rememorem els estralls que provoca la natura, molt sovint agreujats per la mala gestió de l’ésser humà.

Catalunya del Nord. La revista, a més, fa una picada d’ullet a la Catalunya del Nord. La directora de la revista, Roser Bech, entrevista a Montserrat Biosca, presidenta d’Òmnium Catalunya Nord; i la historiadora Anna Pi escriu un retrat ben acurat de Costoja, a la secció de l”Indret’. Per a més informació del número 24 de la revista, cliqueu aquí.

Presentacions

Vilanova de la Muga. Dissabte 20 de març, a les 6 de la tarda, a la plaça de l’Església. Amb la participació de Pere Torrent, alcalde de Peralada; Cristina Masanés, col·laboradora d’Alberes; Imma Brull, restauradora de 4restaura, i Roser Bech, directora de la revista.

Costoja, Catalunya Nord. Dissabte 27 de març, a les 11 del matí, a la plaça de l’Església. Amb la participació de Michel Anrigo, batlle del municipi; Anna Pi, col·laboradora d’Alberes, Roser Bech, directora de la revista, i Àngel Madrià, director Editorial Gavarres.

Viladamat. Dissabte 27 de març, a les 6 de la tarda, a la plaça 1 d’Octubre. Amb la participació de Dolors Pons, alcaldessa de Viladamat; Josep M. Dacosta, col·laborador d’Alberes; Roser Bech, directora de la revista, i Àngel Madrià director Editorial Gavarres.

LLegir més