ALBERES I GAVARRES

El passat mes de desembre van sortir a la venda els nous números de les revistes Alberes i Gavarres! 

ALBERES 28 – TRENS, AUTOCARS I TAXIS

El nou número de la revista Alberes ens porta un dossier dedicat als trens, autocars i taxis, 43 pàgines que ressegueixen la història dels transports de servei públic al nostre territori a partir del testimoni de revisors, conductors d’autocars, passatgers… de l’Empordà, el Vallespir i el Rosselló. A banda del dossier, la revista també incorpora les seves seccions habituals dels primers relleus de la mà de Josep M. Bernils; la conversa amb Pere Becque; el retrat de família als Torrent Riba de Llampaies; diferents perfils; les seccions de patrimoni; rutes a peu i descobrim l’indret de Colera.

Presentació a Sant Miquel de Fluvià

Aquest dissabte 14 de gener presentarem la revista Alberes 28 a Sant Miquel de Fluvià. Serà a partir de les sis de la tarda al local social Vallgarriga. La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Sant  Miquel de Fluvià, Àngel Posas; el director Editorial Gavarres, Àngel Madrià; i, la historiadora i col·laboradora d’Alberes, Anna Pi. L’Anna, en el dossier de la revista Alberes, dedica un reportatge a l’estació de Sant Miquel de Fluvià, on conversa amb diferents veïns i veïnes relacionats amb el poble i el ferrocarril.

GAVARRES 42 – PALETES I MESTRES D’OBRES

Gavarres 42 dedica el seu dossier als paletes i mestres d’obres amb un total de 50 pàgines que tindran els fonaments a l’entorn dels treballadors de la construcció d’un temps en què les bastides eren d’antenes i taulons lligats, el morter s’obrava a terra, els maons es pujaven amb cúrria, les gavetes eren de fusta i les parets s’alçaven a un ritme enraonat. També hi trobarem els primers relleus de la mà de l’historiador Josep Clara; una conversa amb la Maria Sala, filla d’una família de tapers de Sant Feliu de Guíxols; al retrat de família coneixerem la família del mas Cabirol de Franciac; diferents perfils; diversos articles de patrimoni; descobrim el poble d’Aiguaviva a la secció de l’Indret; i l’antropòleg i escriptor Adrià Pujol s’estrena a la secció ‘Una mirada en el paisatge’.

Presentació a Sant Joan de Palamós

El dissabte 4 de febrer, a 2/4 de 6 de la tarda, a l’Església de Santa Eugènia de Vila-romà de Sant Joan de Palamós parlarem dels orígens de Palamós i Sant Joan. La presentació anirà a càrrec de l’arxivera, Carme Adroher, que parlarà de l’investigador palamosí Pere Trijuque i Fonalleres (1943-2022); del professor i historiador, Elvis Mallorquí que parlarà del territori de Vila-romà durant els segles X-XIII; i, el director de la revista ‘Gavarres’, Pitu Basart.

LLegir més
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!